Často vážně, občas s vtipem, někdy velmi stručně zvěčněné názory na události v našem okolí. Blog na vlnové délce 555 nm.

Blog "Vysoká zvěř" slaví 10 let existence :) Děkujeme čtenářům za přízeň ...

.

.

středa 9. března 2011

Vlajka pro Tibet

    10. března uplyne 52 let od povstání Tibeťanů  proti čínské okupaci. Symbolem podpory nenásilného boje obyvatel Tibetu proti cizí nadvládě se stala mezinárodní akce "Vlajka pro Tibet". V rámci této  akce spřízněné obce zítra vyvěsí na svých budovách tibetskou vlajku. Od poloviny devadesátých let, kdy iniciativa spatřila světlo světa, neustále narůstá počet zainteresovaných obcí a měst.
   I po více než šedesáti letech od invaze čínských vojsk na území Tibetu jsou jeho obyvatelé denně vystaveni omezování svobody slova, názoru a projevu, omezování pohybu na území Tibetu, svévolnému zatýkání, zadržování a věznění bez udání důvodu a možnosti obhajoby, mučení a nelidskému zacházení ve vězení a to včetně nezletilých vězňů, omezování svobody tisku, cenzuře, uzavírání internetových blogů a webových stránek. Proto má  protestní akce "vlajka pro Tibet" stále smyls a problematika porušování základních lidských práv je stále aktuální.

    Více o otázkách Tibetu a lidských práv je možné najít na www.tibetinfo.cz .

Žádné komentáře:

Okomentovat