Často vážně, občas s vtipem, někdy velmi stručně zvěčněné názory na události v našem okolí. Blog na vlnové délce 555 nm.

Blog "Vysoká zvěř" slaví 10 let existence :) Děkujeme čtenářům za přízeň ...

.

.

středa 6. dubna 2011

Ve zkratce

   Ještě před zveřejněním avizovaného příspěvku "60+ a jak dál" nemohu nezmínit několik zajímavých událostí se stručným komentářem.

  •   Ústavní soud zamítl stížnost SZ, SNK ED a VV a uznal nedávné komunální volby v Praze za právoplatné.  Bohužel tak stále platí, že smysl pro férovou a čestnou hru u nás tahá za kratší konec pomyslného provazu. Zároveň se jedná o signál, že i nadále bude možné zneužívat většinové zastoupení v zastupitelstvu a svévolně měnit pravidla hry podle toho, co bude v dané chvíli výhodné.
  • Bývalý ministr životního prostředí a místopřeseda ODS Pavel Drobil se chystá podat žalobu na exředitele Státního fondu životního prostředí (SFŽP) Libora Michálka .  Komentář by v podstatě mohl být identický s předchozím. Zbývá snad jen dodat, že každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán. Petr Nečas dovedl toto české přísloví ad absurdum, když označil chování bývalého ministra Drobila za příkladně protikorupční, protože velkoryse odstoupil.
  • Změna pro Liberec ztratila podporu koaličních partnerů,poté co primátor města odmítl podepsat podezřelé veřejné zakázky, o kterých rozhodovalo ještě minulé zastupitelstvo.  Tento příběh mi velmi připomíná situaci, ve které se ocitlo Poděbradské fórum v minulém volebním období. Také se ukázalo, ž snaha vnést světlo do neprůhledných veřejných zakázek může být mnoha zainteresovaným stranám zančně proti  vůli. O tomto tématu vyjde na "Vysoké zvěři" v blízké době podrobnější článek.
  • Hnutí Greenpeace upozornilo na více či méně skrytou snahu vlády, zejména občanských demokratů prolomit těžební limity a tak porušit vlastní koaliční dohodu.  Není možné dále pokračovat v devastaci naší krajiny, ovzduší a našeho zdraví. Je jedině dobře, že Greenpeace svým symbolickým vztyčením křížů na zahradě Strakovy akademie připomnělo osud již zaniklých vesnic na severu Čech a připomnělo, že k sedmdesáti křížům v blízké době přibudou další, pokud bude vláda více než zdravému rozumu a hlasům svých voličů naslouchat hlasům uhelných lobby. také tomuto tématu se bude Vysoká zvěř věnovat v jednom z příštích článků.

Žádné komentáře:

Okomentovat