Často vážně, občas s vtipem, někdy velmi stručně zvěčněné názory na události v našem okolí. Blog na vlnové délce 555 nm.

Blog "Vysoká zvěř" slaví 10 let existence :) Děkujeme čtenářům za přízeň ...

.

.

pondělí 11. dubna 2011

Ondřej Liška k možnosti znovujmenování Pavla Drobila ministrem | Strana zelených

Vyjádření předsedy Strany zelených v anketě týdeníku Respekt (č.15/2011).

Anketa: Premiér Nečas začátkem minulého týdne naznačil, že by mohl znovu jmenovat Pavla Drobila ministrem. Co si o jeho kroku myslíte?

Ondřej Liška: Návrat Pavla Drobila do vlády je nepřijatelný ze dvou důvodů. Jednak se cílem proměnit ministerstvo životního prostředí v instituci, která dýchá za český průmysl, diskvalifikoval pro funkci ministra rezortu. A zároveň se nijak neočistil. Řada indicií svědčí o tom, že to, co se za jeho působení na MŽP připravovalo, ukazuje na způsob, jakým si některé politické strany zvykly financovat činnost. Namístě tak není Drobilův návrat do vlády, ale změna pravidel financování politických stran. Tu již Strana zelených představila veřejnosti a v paragrafovaném znění ji představí i předsedům poslaneckých klubů.

Creative Commons License Příspěvek převzat z oficiálního webu Strany zelených. Pokud není uvedeno jinak, podléhá obsah tohoto příspěvku licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česká republika

Žádné komentáře:

Okomentovat