Často vážně, občas s vtipem, někdy velmi stručně zvěčněné názory na události v našem okolí. Blog na vlnové délce 555 nm.

Blog "Vysoká zvěř" slaví 10 let existence :) Děkujeme čtenářům za přízeň ...

.

.

pátek 26. února 2021

Dnes už opravdu naposledy

Tak tu máme opět pátek... 14 dnů již opravdu, ale opravdu posledního prodloužení nouzového stavu uplynulo jako voda. A co se nestalo? Nepřekvapivě, pro všechny normálně uvažující, se stav nezlepšil. Pro současnou vládu je to po 140 dnech asi opět nové překvapení. A že těch překvapení (na rozdíl od nás) zažívají mnoho. Staré rčení  praví: „když nemůžeš o někom říci něco dobrého, raději mlč“. Tak by mohl skončit tento příspěvek. Ale přesto mi to nedá a zůstává mi rozum stát. Několik otázek. Naše vláda celý loňský rok nevěděla, že bude k dispozici vakcína a proto nechala šít rezervační systém horkou jehlou, na poslední chvíli? A když už tušila, že bude k dispozici, copak je nenapadlo, že vakcínu bude muset také někdo rozvést do očkovacích center? Možná, kdyby to tušila, mohli jsme být s očkováním dál, než teď... nikoho nenapadlo, že i mladší věkové skupiny by se mohly k očkování dostat dříve než v létě tohoto roku (pokud to půjde, alespoň tak pomalu/rychle jako nyní). Nerozumím tomu, že si stále ještě může někdo myslet, že řešením je něco dalšího uzavřít. Problém je v minimální a den ode dne se tenčící důvěře lidu ve své reprezentanty a s tím jde ruku v ruce vzrůstající neochota další omezení akceptovat a potažmo dodržovat. Chtělo by se říci neděkujeme, odejděte. Má to háček. V hokeji lze vyměnit brankáře, který dostává jeden gól za druhým. Na střídačce sedí připravený náhradník. My žádného nemáme. A reálně hrozí, že by nám politika Hradu v případě demise vlády ukázala, že se ještě dá zhoršovat. A navíc nelze vyměnit celý tým. A ten náš, tedy my všichni, je unaven, vyčerpán a demotivován. Tak snad lze alespoň doufat, že se konečně dostane sluchu návrhům opozice a že nebudou smetávány ze stolu jen proto, že s nimi přišel někdo jiný. Tím bychom konečně mohli problém konstruktivně a udržitelně řešit. 

 Tak už nic nezavírejte, pokud to nejste schopni podložit věrohodnými daty, nedávejte časové lhůty u kterých je zřejmé, že je nelze dodržet, nevnášejte další chaos rozhodnutími, která se mění častěji než dubnové počasí.. a pokud toho nejste schopni... odejděte a zavřete za sebou dveře. Horší už to snad nebude... 

Žádné komentáře:

Okomentovat